PEC Zwolle en Ajax raken kaarten voor bekerfinale niet kwijt
"Het lijkt er op dat we dat aantal niet gaan halen"

PEC Zwolle en Ajax raken kaarten voor bekerfinale niet kwijt

15-04-2014 08:17
13

De bekerfinale tegen Ajax is bij PEC Zwolle minder populair dan aanvankelijk gedacht. Nadat het even storm liep, blijkt nu dat de club niet alle kaarten aan de man kan brengen.

Algemeen directeur Edward van Wonderen denkt dat ongeveer 15.000 supporters met PEC naar De Kuip komen. "Aanvankelijk was een schatting van 17.500 afnemers gemaakt, zodat we in ieder geval geen kaarten tekort zouden komen. Het lijkt er op dat we dat aantal niet gaan halen", zegt hij in Sp!ts.

PEC Zwolle neemt nog altijd meer fans mee dan Ajax, dat vijfduizend kaarten minder tot zijn beschikking heeft dan de Zwollenaren. Busmaatschappijen hebben na eerdere incidenten besloten om geen Ajax-supporters meer te vervoeren. Tot grote problemen bij de verkoop leidt dat overigens niet, want van de ruim 11.000 beschikbare tickets zijn er slechts zo'n 8.000 verkocht. De verkoop sluit woensdag.

In Zwolle is men al weken met de organisatie rondom de finale bezig. "Voor ons is het de eerste keer sinds 1977 dat we de finale van het bekertoernooi hebben gehaald. Omdat we niet voor verrassingen willen komen te staan, hebben we gepraat met andere clubs die de organisatie rondom een finale moesten regelen, om van hen te leren. Bij FC Twente stonden er nog honderd supporters in Rotterdam, terwijl de bussen al vertrokken waren. Zulke dingen willen we voorkomen", aldus Van Wonderen.