De Boer: terugkeer Sneijder en Van der Vaart geen optie
"Zoiets is in het verleden vaker mislukt dan geslaagd"

De Boer: terugkeer Sneijder en Van der Vaart geen optie

15-04-2014 07:20
5

Hoewel Frank de Boer al een aantal keer nadrukkelijk met de terugkeer van een aantal routiniers flirtte, gaan Rafael van der Vaart en Wesley Sneijder voorlopig niet voor Ajax spelen. De trainer ziet op dit moment geen rol weggelegd voor de twee internationals.

De Boer zou Van der Vaart en Sneijder niet meer op zijn middenveld posteren. "Ik heb heel veel respect voor hen, maar in de manier waarop wij nu spelen, kunnen zij dat in mijn ogen niet meer opbrengen. Alleen misschien incidenteel", zegt de coach in het Algemeen Dagblad

"In dat geval zou Van der Vaart bij ons goed als een soort valse spits kunnen spelen, als een slim aanspeelpunt. Sneijder zou heel goed hangend vanaf de zijkant kunnen spelen", vervolgt De Boer, die enkele weken geleden zei dat Van der Vaart een geweldige spits en Sneijder een fantastische linksbuiten zouden zijn. "Huntelaar zou ook fantastisch zijn", voegde hij daar nog aan toe.

De oefenmeester doet de deur dan ook niet helemaal dicht. "Spelers van die leeftijd kunnen natuurlijk wel iets toevoegen aan een jong elftal, met al hun ervaring. Sneijder en Van der Vaart zijn wel spelers die daarvoor in aanmerking komen, al ben ik er nog niet uit wanneer daar een goed moment voor is. Nee, contact is er nog niet geweest."

De Boer weet dat het vaak een heel zware last is die spelers moeten dragen als zij terugkeren. "Zoiets is in het verleden vaker mislukt dan geslaagd. Ik zeg niet dat de terugkeer van Mark van Bommel mislukt is, maar hij had het zich wel anders voorgesteld. Uiteindelijk is hij ook neergesabeld", besluit hij.

De 31-jarige Van der Vaart heeft bij Hamburger SV een contract tot medio 2015. Sneijder, die twee jaar jonger is, staat bij Galatasaray nog tot 2016 onder contract.