Van Rhijn kan toch kampioenswedstrijd van Ajax spelen: Een bonus
Blind minder blij: "Het is voor mij sowieso een speciaal seizoen"

Van Rhijn kan toch kampioenswedstrijd van Ajax spelen: "Een bonus"

15-04-2014 07:13

Daley Blind en Ricardo van Rhijn moesten afgelopen weekend het duel met ADO Den Haag missen. Het bleek niet de kampioenswedstrijd te worden en daar is Van Rhijn niet rouwig om.

Van Rhijn zat door een schorsing op de tribune, maar bij de eerstvolgende wedstrijd tegen Heracles Almelo is hij weer inzetbaar. "Ik ben sowieso blij dat ik weer mag spelen. En dat het de kampioenswedstrijd betreft, is een bonus", zegt de rechtsback in De Telegraaf.

Blind had wel liever zondag al de schaal in ontvangst genomen. "Ik was er niet blij mee. Het is voor mij sowieso een speciaal seizoen. Natuurlijk wil ik graag de kampioenswedstrijd spelen, maar als we tegen ADO Den Haag de titel hadden gepakt, was het voor mij niet minder speciaal geweest."

In het duel met ADO Den Haag bleek dat de selectie van Ajax wel wat kan opvangen, want de vervangers Ruben Ligeon en Christian Poulsen speelden goed. "Ruben heeft een heel goede prestatie geleverd. Maar we staan elke dag samen op het veld, dus dat was voor mij geen verrassing", aldus Van Rhijn.

Met het groepsgevoel lijkt het ook wel goed te zitten, Blind zegt nagenoeg hetzelfde over het optreden van Poulsen. "Christian speelde een heel goede wedstrijd. Hij was met een goal en een assist ook erg belangrijk voor het team", besluit de Oranje-international.