Boilesen offert groot deel vakantie op: Ik wil fit zijn volgend seizoen
Linksback wil blessurezorgen eindelijk eens achter zich laten

Boilesen offert groot deel vakantie op: "Ik wil fit zijn volgend seizoen"

14-04-2014 16:15

Nicolai Boilesen wil volgend seizoen eindelijk een keer blessurevrij blijven. De Deense linksback wil komende zomer fit blijven en neemt daarom maar kort vakantie.

Wout Stravers
AMSTERDAM

Boilesen kwam vorig seizoen geen enkele competitiewedstrijd in actie. Dit jaar staat de teller ‘al’ op achttien. In totaal speelde hij over alle competities gezien 25 wedstrijden. "De medische staf zei voor het seizoen dat als ik 20 tot 25 wedstrijden zou halen, het een succesvol jaar zou zijn. Dat aantal heb ik gehaald. Ik ben er tevreden mee tot nu toe, alleen wil ik nog wel twee prijzen winnen", zei Boilesen zondag na Ajax-ADO Den Haag (3-2).

Om klaar voor het nieuwe seizoen te zijn neemt Boilesen maar kort vakantie. "Ik hoop dat ik word opgenomen in de Deense selectie, dan ben ik pas begin juni klaar. Misschien heb ik dan twee weken vakantie en dan ga ik weer terug. Ik hoef niet zo lang vakantie, ik wil fit zijn voor volgend seizoen. Dan moet ik er staan en elke wedstrijd spelen. Twee of vier weken vakantie maakt mij niet zoveel uit."

Het doel is duidelijk: eindelijk een seizoen waarin hij niet wekelijks met de medische staf moet kijken naar zijn belasting. "Volgend seizoen wil ik zoveel mogelijk spelen."