VP's Elftal van de Week: hoofdrollen voor Ajax en Feyenoord
Ook Cambuur en FC Twente volop aanwezig

VP's Elftal van de Week: hoofdrollen voor Ajax en Feyenoord

14-04-2014 12:00

Speelronde 32 leverde Ajax nog niet de titel op, maar wel twee plekken in het elftal van de week. Nicolai Boilesen en Christian Poulsen vinden zichzelf terug in het team waarin wekelijks de uitblinkers in de Eredivisie worden uitgelicht.

Boilesen en Poulsen maakten indruk in wat voor Ajax het kampioensduel had moeten zijn. Door de zege van Feyenoord op PSV (0-2) moest het titelfeestje echter worden uitgesteld. Het was een overtuigende prestatie van de Rotterdammers, die met vijf verdedigers eigenlijk geen moment in gevaar kwamen. Hoewel Stefan de Vrij en Daryl Janmaat ook keurig overeind bleven, verdienen in onze ogen Terence Kongolo en Joris Mathijsen zeker twee plekken in het elftal.

De absolute uitblinker bij Feyenoord was echter geen verdediger. Jordy Clasie heerste op het middenveld, waar hij Georginio Wijnaldum, Adam Maher en Oscar Hiljemark de baas was. Op die manier verstevigde de kleine dirigent zijn nominatie voor de WK-selectie van Oranje. 

Dat het snel kan gaan in het voetbal, bewijzen Dennis Gentenaar en Martijn Barto. Gentenaar was de afgelopen weken nog de schlemiel bij NEC, maar groeide in het duel met AZ uit tot held van Nijmegen. Barto werd verguisd in Leeuwarden, waar hij zaterdag een groot aandeel had in de zege (4-3 tegen Vitesse) die Cambuur definitieve handhaving opleverde. Ook Jody Lukoki was met twee assists van grote waarde voor de Friese formatie.

FC Twente, dat overtuigend van Roda JC won (3-0), levert twee spelers. Cuco Martina kreeg in de defensie de voorkeur boven Rasmus Bengtsson en hij beschaamde dat vertrouwen absoluut niet. Torgeir Börven imponeerde op zijn beurt bij de afwezigheid van Luc Castaignos. De laatste plek in het elftal is voor Filip Kostic, die FC Groningen vrijdag de zege op NAC Breda bezorgde.

Elftal Week 32

Ben jij het met ons elftal eens of had jij andere spelers in het team willen zien? Reageer en laat je mening horen!