Hiddink liep blauwtje bij Stam: 'Heel vleiend, maar ik heb het niet gedaan'
"Ik heb voor mijn eigen ontwikkeling gekozen"

Hiddink liep blauwtje bij Stam: 'Heel vleiend, maar ik heb het niet gedaan'

14-04-2014 10:26
2

Jaap Stam heeft nog geen trek in een rol als assistent-bondscoach. De oud-verdediger heeft daarvoor bedankt bij toekomstig bondscoach Guus Hiddink.

Dat zegt Stam tegen OnsOranje. "Ik heb gesprekken gehad met Guus en ook met de KNVB over een rol als vaste assistent", aldus de huidige individuele trainer van Ajax. "Dat vond ik heel vleiend, heel mooi. Het is natuurlijk een mooie job om te doen. Alleen heb ik het niet gedaan."

"Bij PEC Zwolle ben ik assistent trainer geweest. Hier (bij Ajax, red.) ben ik individueel trainer en af en toe assisteer ik ook bij het eerste elftal. Op dit moment wil ik dagelijks op het veld staan met een team. Bij het Nederlands elftal heb je periodes dat je niet op het veld staat en hele kleine periodes dat je wel op het veld staat. Ik heb gekozen voor mijn eigen ontwikkeling zodat ik dagelijks met een team bezig ben."

"Uiteindelijk is mijn doel om misschien wel ergens hoofdtrainer te worden. Ik kan niet zeggen in welk tijdsbestek dat zou kunnen gebeuren", aldus Stam.