Scorende Ajacied mag gaan shoppen: Ik kan er iets nieuws bij kopen
"Afgelopen week had ik met mijn vriendin wat mooie feestkleding gekocht"

Scorende Ajacied mag gaan shoppen: "Ik kan er iets nieuws bij kopen"

14-04-2014 09:11
2

De spelers van Ajax hoefden de tas met feestkleding zondag niet uit te pakken. Door de overwinning van Feyenoord werd het titelfeestje met minimaal twee weken uitgesteld. Jammer, vond Davy Klaassen.

''Ik begreep dat het niet zo heel moeilijk was voor Feyenoord, had toch verwacht dat PSV het ze lastiger zou maken", zegt Klaassen in gesprek met het Algemeen Dagblad en NUsport. "Wel gek, ja, al is het mooi voor Feyenoord en mijn broertje, die voor Feyenoord is en die ik het ook gun."

De Ajacieden deden na het duel met ADO Den Haag (3-2) geen moeite om hun gemengde gevoelens te verbergen. "Het is dubbel. We zijn blij dat we gewonnen hebben, maar teleurgesteld dat we geen kampioen zijn. Het podium stond er al, het feestprogramma wisten we al, ik had wel zin in een feestje."

De maker van de 2-1 was er zelfs speciaal voor gaan shoppen. "Afgelopen week had ik met mijn vriendin wat mooie feestkleding gekocht. Hopelijk kan ik dat nu na de bekerfinale aan. Dan moet ik voor de week erna maar weer wat nieuws halen.''

Frank de Boer zag ook een voordeel in het uitgestelde feest, want nu kan de focus volledig op de bekerfinale. "Maar ik was toch liever nu al kampioen geworden. Dan zouden we donderdag, vrijdag en zaterdag nog hebben om te trainen voor de bekerfinale. Dat was niet zo'n probleem geweest volgens mij", aldus Klaassen.