In het kort: Heracles-kwartet op strafbank; vicecaptain Ajax gaat weer voluit

In het kort: Heracles-kwartet op strafbank; vicecaptain Ajax gaat weer voluit

14-04-2014 17:47
2

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

NAC krijgt voorwaardelijke boete na vuurwerkflop
NAC Breda heeft een voorwaardelijke geldboete van duizend euro gekregen voor de mislukte sfeeractie van vorige maand vlak voor het thuisduel met FC Utrecht. Vuurwerk sloeg zulke grote gaten in de grasmat dat het duel negen minuten later moest beginnen. De KNVB had de club uit Brabant al om uitleg gevraagd. Volgens algemeen directeur Justin Goetzee haperde de machine die het vuurwerk afstak.

Heracles mist vier geschorsten tegen Ajax
Heracles Almelo mist in de komende Eredivisie-wedstrijd tegen Ajax zeker vier basisspelers. Aanvaller en topschutter Bryan Linssen, verdediger Bart Schenkeveld en de middenvelders Thomas Bruns en Ben Rienstra zijn allen voor een wedstrijd geschorst, maakte voetbalbond KNVB maandag bekend. Schenkeveld kreeg zondag in het verloren duel bij FC Utrecht (2-1) twee gele kaarten. In diezelfde wedstrijd ontving Linssen zijn zevende gele kaart van het seizoen, Bruns en Rienstra kregen dezelfde straf voor de vijfde keer van een scheidsrechter. Ajax heeft op 27 april in Almelo aan een gelijkspel voldoende om de 33e landstitel te veroveren.

'FCK' reist vol respect af naar München
1. FC Kaiserslautern reist woensdag met veel respect af naar München voor de ontmoeting met Bayern in de halve finale van de DFB Pokal. Trainer Kosta Runjaic van de club uit de tweede Bundesliga heeft uiteraard bewondering voor de prominente tegenstander en beseft dat alleen een slechte dag van het team van collega Pep Guardiola kansen biedt. "De 2-3-overwinning op Sankt Pauli van vrijdag geeft ons vertrouwen. Tegen een goede ploeg als Bayern hebben we ook veel, heel veel geluk nodig. Bayern speelt altijd dominant, maar in het voetbal is alles mogelijk. Ik vind dit elftal momenteel het beste van de wereld. Wanneer zij op de toppen van hun kunnen spelen, is er geen team dat hen kan verslaan."

Moisander tegen oude club
Ajax lijkt in de bekerfinale tegen PEC Zwolle te kunnen beschikken over reserve-aanvoerder Niklas Moisander. De Fin was er zondag tegen ADO Den Haag nog niet bij. Maandag trainde hij voluit met de selectie mee. Siem de Jong, herstellende van een hamstringblessure, trainde nog apart van de groep en is er in De Kuip in ieder geval niet bij.

Raffie twijfelgeval
Het is nog maar de vraag of Rafael van der Vaart komend weekend wél in actie kan komen. De aanvoerder van Hamburger SV viel tegen Hannover 96 uit met een kuitblessure. Maandag is de Nederlander door de medische staf behandeld, meldt Bild. De wedstrijd tegen VfL Wolfsburg van komend weekend is wellicht haalbaar.

Real houdt hoop op Ronaldo in bekerfinale

Cristiano Ronaldo keert woensdag mogelijk terug bij Real Madrid in de strijd om de Spaanse beker. Trainer Carlo Ancelotti sluit niet uit dat de Portugees aan kan treden in de finale tegen FC Barcelona. "Hij boekt dagelijks vooruitgang, dus sluit hem niet uit", zegt Ancelotti over geblesseerde Ronaldo. "Maar we nemen geen risico's."

RKC kiest voor staantribune voor fanatieke kern
De fanatieke supporters van RKC Waalwijk kunnen met ingang van het nieuwe seizoen weer staan. De club maakt maandag bekend dat tribunevak EE wordt omgetoverd tot staantribune. "Al jaren staat bij veel supporters de komst van staanplaatsen in het Mandemakers Stadion hoog op het verlanglijstje. Wij zijn er blij mee dat we zo'n vak tijdens de zomerstop kunnen gaan inrichten en hebben er vertrouwen in dat een stavak een positieve invloed heeft op de sfeer in het Mandemakers Stadion", zegt algemeen directeur Remco Oversier op de officiële website van RKC.

Recordtreffer Poulsen voor Ajax
Christian Poulsen is de twintigste Ajax-speler die dit seizoen het net heeft weten te vinden. De Deen scoorde zondag in het duel met ADO Den Haag, goed voor een evenaring van het Eredivisie-record. Ook in het seizoen 2004/2005 wisten twintig verschillende Ajacieden te scoren. Davy Klaassen en Kolbeinn Sigthórsson zijn dit seizoen met tien treffers topscorers van de selectie van trainer Frank de Boer.

Heracles-fans zien goudmijn
Supporters van Heracles Almelo gooien massaal hun toegangsbewijs voor het duel met Ajax in de verkoop. De Amsterdammers kunnen in Overijssel kampioen worden en dat zorgt ervoor dat de vraagprijzen soms de honderd euro passeren. Overigens werd er voor het duel met Feyenoord nog op meereizende supporters uit Rotterdam gejaagd. Zij werden onderweg al onderschept en teruggestuurd. Het is dan ook nog maar de vraag of Ajax-fans welkom zijn in de thuisvakken.

Goed bericht Hazard
De blessure van Eden Hazard lijkt niet al te ernstig te zijn. De sterkhouder van Chelsea, die afgelopen week tegen Paris Saint-Germain een blessure oppikte, is al op de weg terug. "We kunnen nog niet zeggen wanneer hij zijn rentree maakt, maar de komende vrije dagen zijn goed voor ons", aldus assistent Steve Holland. Chelsea hervat de competitie zaterdag met een thuiswedstrijd tegen Sunderland. Een aantal dagen later staat de eerste halve finale in de Champions League op het programma.