Ajax twijfelt over aanblijven Serero: Dat moet zijn volgende stap zijn
"Van sommige spelers denk je: ze moeten niet stranden in schoonheid"

Ajax twijfelt over aanblijven Serero: "Dat moet zijn volgende stap zijn"

14-04-2014 08:05
17

Thulani Serero heeft bij Ajax nog geen duidelijkheid gekregen over zijn toekomst en daar is een reden voor. Marc Overmars twijfelt nog over een langer verblijf van de Zuid-Afrikaan.

Overmars zegt verandering te willen zien bij Serero, die vaak te ver door wil. "Hij behoort tot het type speler dat de bal het liefst over de doellijn dribbelt", zegt de directeur voetbalzaken in De Stentor. "Die 'mindset' moet eraf. Van sommige spelers denk je: ze moeten niet stranden in schoonheid. Dat moet je voor zijn. We zullen zien of hij dat doet."

Voor een voorbeeld haalt Overmars zijn eigen carrière aan. "In mijn hoofd zat het woord 'rendement' verankerd. Als de trainer weet dat je het elke week flikt, word je niet gewisseld. Anders gaat het bordje in de zestigste minuut omhoog. Ik moest werken aan mijn linkerbeen, de afronding en acties, mijn latere handelsmerk. Voor Serero is dat echt een volgende fase. Dat moet zijn volgende stap zijn."

De 24-jarige Serero kreeg onlangs ook van Frank de Boer al wat kritiek. "Ik vind dat Thulani meer goals en assists moet leveren", zei de coach. "Of hij gaat scoren, betwijfel ik. Die assists moeten gaan lukken." De 24-jarige middenvelder speelt sinds de zomer van 2011 voor Ajax, dat hem voor 2,5 miljoen euro overnam van Ajax Cape Town. Hij kwam tot op heden tot 43 competitiewedstrijden, waarin hij zes keer scoorde.