Boilesen in bijzonder rijtje: We zijn met z'n vieren als het goed is
Deen kan voor vierde keer op rij kampioen met Ajax worden

Boilesen in bijzonder rijtje: "We zijn met z'n vieren als het goed is"

14-04-2014 07:00
1

Nicolai Boilesen kan over twee weken in Almelo een mooie prestatie neerzetten. Nooit eerder werd een speler van Ajax vier jaar op rij kampioen. Hij moet die eer nog wel met drie ploeggenoten delen.

Wout Stravers
AMSTERDAM

Naast Boilesen zijn namelijk ook Kenneth Vermeer, Siem de Jong en Daley Blind de afgelopen drie seizoenen kampioen geworden. Gevraagd naar die bijzondere statistiek begint Boilesen te lachen. Hij is ervan op de hoogte. Johan Cruijff, Marco van Basten, Dennis Bergkamp, noem maar op. Allemaal werden ze kampioen met Ajax, maar niemand vier keer op een rij.

Boilesen gaat dat al op zijn 22ste flikken. "Dat klopt, heel mooi. We zijn met z'n vieren als het goed is", zegt hij tegen VoetbalPrimeur. "Vier keer op rij in drieënhalf jaar tijd. Niet slecht." De champagne kon zondag nog niet ontkurkt worden, maar chagrijnig werd Boilesen er niet van. "We wisten dat we het niet in eigen hand hadden en konden alleen maar drie punten pakken. Nu hebben we het over twee weken wel in eigen hand."

De Deen ging zondagavond in plaats van hossen op een huldiging een hapje eten met een paar familieleden. 'Beetje kletsen, beetje eten'. Zijn ouders waren overigens op vakantie en hadden het feestje moeten missen als Ajax zondag kampioen was geworden. "Ik denk dat mijn vader het niet zo heel erg vindt dat we nog geen kampioen zijn", lacht Boilesen junior.

Met de vorm van de Deen gaat het de goede kant op. Hij stoomde zondag in de uitverkochte Arena als vanouds mee op. Als beloning kreeg hij van Frank de Boer een publiekswissel. Enige nadeel: wéér geen negentig minuten. "Ha, maar dit vond ik ook goed hoor", lacht Boilesen. "Ik had best een keer negentig minuten willen spelen, maar 88 is ook goed. Ik voel me weer vrij in mijn hoofd. Als je twee maanden niet gespeeld hebt duurt het even voor je je weer fit voelt."