Poulsen richt zich tot familie en geeft Ajax daarna antwoord
Ajax-routinier wellicht langer in Amsterdam

Poulsen richt zich tot familie en geeft Ajax daarna antwoord

14-04-2014 00:00
2

In zijn 52ste competitiewedstrijd voor Ajax maakte Christian Poulsen zijn eerste doelpunt in Amsterdamse dienst. De Deense routinier (34) speelt wellicht nog een seizoen in de Arena.

Wout Stravers
AMSTERDAM

Trainer Frank de Boer zei vorige maand nog te twijfelen over een nieuw contract voor Poulsen, maar de Deen heeft die twijfels weggenomen. De Boer heeft de middenvelder inmiddels gevraagd of hij langer bij Ajax wil blijven. "Maar daar heb ik nog geen antwoord op gekregen", zei de coach zondag na de 3-2 zege op ADO Den Haag. "Daley Blind is op die positie mijn eerste keus, maar Poulsen komt echt wel aan zijn wedstrijden. Hij is een echte prof die ik er graag bij heb", aldus De Boer.

Een paar deuren verderop staat Poulsen de verzamelde pers te woord. Met een doelpunt en een assist is hij de man van de wedstrijd (al wordt Nicolai Boilesen in het stadion uitgeroepen tot beste speler). Of hij bij Ajax blijft, wordt hem gevraagd. "Ik hou van deze stad, maar ik moet ook met de familie overleggen", zegt Poulsen.

"Ik heb thuis drie kinderen en een vrouw, zij mogen hier ook over meepraten. Daarnaast is het aan Ajax. Ajax wil jonge spelers opleiden en ze de ruimte geven. Ik ben niet de jongste meer. Na het seizoen zal er meer duidelijk worden", besluit Poulsen.