De Boer verbaast zich over Cambuur: Slecht voor onze sport
Ajax-trainer leeft mee met opgestapte Lodeweges

De Boer verbaast zich over Cambuur: "Slecht voor onze sport"

13-04-2014 15:56
3

Ajax-trainer Frank de Boer heeft met verbazing gekeken naar de taferelen bij SC Cambuur, nadat Dwight Lodeweges bekend had gemaakt dat hij in de zomer overstapt naar sc Heerenveen. De trainer werd gedwongen op te stappen toen de supporters zich roerden.

Ajax had dit seizoen twee keer grote moeite met Cambuur en daar had Lodeweges een groot aandeel in, meldt De Boer. "Onze vorige thuiswedstrijd speelden wij gelijk tegen Cambuur, met mijn gewaardeerde collega Dwight Lodeweges als trainer. Een topresultaat voor onze gasten uit Leeuwarden, die tot op dat moment een ongekend sterk seizoen doormaakten", zegt hij op de Ajax-website.

"We hebben dan ook met verbazing de ontwikkelingen gevolgd, waar 'supporters' ervoor hebben gezorgd dat Lodeweges inmiddels is opgestapt. Simpelweg omdat hij een verdiende promotie maakt naar een grotere club. De actie van deze hooligans is slecht voor de naam van onze sport in het algemeen en die van Cambuur in het bijzonder."

De Boer leeft mee met zijn collega. "Ik hoop dat Lodeweges zijn tijd vanaf nu gebruikt om lekker bij te komen, om vanaf de voorbereiding vol energie aan zijn nieuwe klus te kunnen beginnen. Met een beetje geluk loodst Marco van Basten Heerenveen Europa in, ik gun het hem maar zéker ook Lodeweges van harte."