Ajax-talent voor het eerst in selectie: Daar doe je het allemaal voor
Groenendijk trots op Kenny Tete

Ajax-talent voor het eerst in selectie: "Daar doe je het allemaal voor"

13-04-2014 14:26

Kenny Tete maakt zondag voor het eerst deel uit van de eerste selectie van Ajax. De verdediger maakt dit seizoen indruk bij Jong Ajax in de Jupiler League en wordt daar nu voor beloond door trainer Frank de Boer.

Onder Jong-Ajax trainer Alfons Groenendijk heeft de achttienjarige Tete zich dit seizoen stormachtig ontwikkeld. De oefenmeester is dan ook erg trots dat de vleugelverdediger nu de stap naar de hoofdmacht maakt, vertelt hij in gesprek met het eigen televisiekanaal van Ajax. "Daar doe je het allemaal voor."

"Hij is niet de eerste die die stap maakt. Een groot compliment voor hem, hij ontwikkelt zich dit jaar tot een van de sterkhouders van Jong Ajax. Ook al komt het ook door de schorsing van Ricardo (Van Rhijn, red.). Maar dan nog, een jong van zeventien jaar die zich prima ontwikkelt, daar moet je trots op zijn. Ik ben heel blij voor Kenny, maar wij hebben hem wel een beetje gemist", besloot Groenendijk, die na dit seizoen vertrekt bij Ajax.

Tete geldt al jaren als één van de grotere verdedigende talenten binnen de jeugdopleiding van Ajax. De mandekker heeft als groot voordeel dat hij niet alleen als rechtsback uit de voeten kan, maar ook prima als linkerverdediger kan spelen. Tete traint al het hele seizoen op regelmatige basis mee met het eerste elftal.