Kriebels bij De Boer: Niet normaal, een utopie, het kan bijna niet
Ajax-trainer op weg naar vierde landstitel op rij

Kriebels bij De Boer: "Niet normaal, een utopie, het kan bijna niet"

12-04-2014 22:11

Frank de Boer kan dit seizoen de eerste trainer worden die vier keer op rij kampioen wordt met Ajax. De succescoach kan het aanstaande hoogtepunt nog maar moeilijk bevatten, vertelt hij in een uitgebreid interview met Trouw. 

De Boer had nooit verwacht dat een dergelijke mijlpaal voor hem weggelegd zou zijn. "Je denkt: als ik toch eens twee keer kampioen kan worden. Dat zou toch al prachtig zijn. Dan stop ik er ook mee. Als je het nu vier keer kan worden, dan verbaas je jezelf wel. Het is niet normaal, het is een utopie, het kan bijna niet. Het goede van mij is dat ik mensen naast me neer kan zetten, en dan raak ik kennelijk een snaar. Anders zou ik het ook niet weten."

Wedden

Meer odds

Toch wordt De Boer regelmatig in verband gebracht met een vertrek. Hij zou het maximale al hebben bereikt met Ajax en bovendien moeten werken met veel beperkingen, omdat de echt goede spelers niet naar Amsterdam willen komen of niet te betalen zijn. De oud-international ontkent echter ontevreden te zijn met de mogelijkheden en de selectie van Ajax.

"Je bent toch als trainer begonnen om spelers en daarmee een team beter te maken? Liverpool en Tottenham Hotspur waren leuke clubs die in de loop van de tijd geïnformeerd hebben. Maar het speelt niet, omdat ik het hier met mijn familie nog uitstekend naar m'n zin heb", vervolgde De Boer. "Dat we gevoelsmatig achteruitgang hebben geboekt, mag je niet zeggen, vind ik."

"Natuurlijk wil je uiteindelijk spectaculairder spelen. Maar qua balans zijn we vooruitgegaan, op het middenveld en in de achterhoede. Voorin heb ik veel moeten wisselen, daar ben ik niet tevreden over. Het laatste stapje ontbreekt eraan. Maar dat was vorig jaar ook het heikele punt", besloot de oefenmeester, die zondag kampioen kan worden als Ajax van ADO wint en Feyenoord niet tot winst komt op bezoek bij PSV.