De Boer voegt debutant toe aan selectie voor kampioensduel van Ajax
Verdediger Tete voor het eerst bij wedstrijdselectie van Ajax 1

De Boer voegt debutant toe aan selectie voor kampioensduel van Ajax

12-04-2014 13:36

Frank de Boer heeft één nieuwe naam opgenomen in zijn wedstrijdselectie voor het duel met ADO Den Haag, komende zondag. Verdediger Kenny Tete behoort voor het eerst tot de (voor)selectie van de koploper van de Eredivisie.

Dat meldt Ajax zaterdag op de officiële website. De achttienjarige Tete, een rechtsback, speelt zijn wedstrijden in Jong Ajax. Namens het beloftenteam van de Amsterdammers, dat uitkomt in de Jupiler League, kwam Tete dit seizoen 23 keer in actie. Door het wegvallen van Ricardo van Rhijn voor het duel van zondag, heeft De Boer de jonge verdediger opgenomen in zijn wedstrijdselectie.

Ajax kan zondag kampioen van Nederland worden. De Amsterdammers moeten zelf winnen van ADO Den Haag en hopen dat Feyenoord punten verspeelt op bezoek bij PSV. Het kampioensduel gaat in elk geval voorbij aan Daley Blind en Van Rhijn (beiden geschorst), Siem de Jong en Viktor Fischer zijn geblesseerd. Thulani Serero en Niklas Moisander lijken wel voldoende hersteld om zondag een rol van betekenis te kunnen spelen. Zondag streept De Boer nog één naam door van de groep van negentien spelers.