Eriksen: Of ik verbaasd ben? Waarom? Het is toch Ajax
"Ik ben positief verrast dat Davy al meteen zo'n hoog niveau heeft gehaald"

Eriksen: "Of ik verbaasd ben? Waarom? Het is toch Ajax"

12-04-2014 09:05

Christian Eriksen besloot afgelopen zomer om Ajax te verlaten en het was maar de vraag of de landskampioen dat kon opvangen. Ruim zeven maanden later mag worden geconcludeerd dat de Amsterdammers daar uitstekend in geslaagd zijn, want de vierde titel op rij is nagenoeg een feit.

De middenvelder van Tottenham Hotspur is niet verrast door het nieuwe succes van Ajax. "Of ik verbaasd ben? Waarom? Het is toch Ajax", zegt hij in De Telegraaf. Eriksen is onder de indruk van opvolger Davy Klaassen. "Ik ben positief verrast dat Davy al meteen zo'n hoog niveau heeft gehaald."

De Deen nam onlangs afscheid van Ajax. "Ik had wel iets verwacht, maar zoiets zeker niet. Ook in Engeland waren ze heel erg onder de indruk van hoe men afscheid van mij nam. Ik las op het internet dat Spurs-supporters zeiden dat ze Ajax hierin een grote club vonden, en dat maakte me toch ook weer trots."

Eriksen vindt dat Frank de Boer een grote kracht achter het succes van de ploeg is. "Of Frank de Boer het goed zou doen in de Premier League?", herhaalt hij de vraag. "Ik denk dat goede trainers het overal goed doen... Ik heb niet heel veel contact met Frank, maar onze band blijft altijd goed. Ik heb zo veel aan hem te danken."