Ajax blij met Bojan: 'Alleen jammer dat het zo lang geduurd heeft'
"Wat hij heeft gemist is een beetje ritme"

Ajax blij met Bojan: 'Alleen jammer dat het zo lang geduurd heeft'

11-04-2014 13:45
2

Frank de Boer is blij dat Bojan Krkic de laatste weken in vorm raakt. De aanvaller, die van FC Barcelona wordt gehuurd, speelde tegen FC Twente en Vitesse prima wedstrijden.

"Bojan is gewoon een heel goede voetballer", aldus De Boer. "Wat hij heeft gemist is een beetje ritme, net dat beetje kracht. Het is jammer dat het einde van het seizoen nadert, want ik heb het gevoel dat hij richting de vorm gaat die hij hoort te hebben. We zijn er blij mee, want dit is een belangrijke fase. Het is wel jammer dat het uiteindelijk zo lang geduurd heeft."

Over Lasse Schöne, dit seizoen vooral rechtsbuiten, is de coach zeer te spreken. Hoewel de Deen een contract heeft dat in 2015 afloopt, hoeft hij deze zomer nog niet te verlengen of te vertrekken. "Maar misschien gaan we nog wel drie jaar met hem door. Het gaat erom welk gevoel we bij hem hebben en dat is op dit moment hartstikke goed. We hopen dat hij volgend jaar net zo’n jaar meemaakt als dit seizoen."

De inbreng van Schöne bij de dode spelsituaties is groot, weet De Boer. "Als wij hem niet hebben, gaan we een paar procent achteruit met vrije trappen en corners. Dat kan in het huidige voetbal het verschil maken."