Blind baalt: Niet snel genoeg om Ibarra bij te houden
Ajacied pakte geel en mist mogelijke kampioenswedstrijd

Blind baalt: "Niet snel genoeg om Ibarra bij te houden"

11-04-2014 12:24

Door een schorsing moet Ajacied Daley Blind de wedstrijd van zondag tegen ADO Den Haag missen. Zijn club is bij een beter resultaat dan Feyenoord opnieuw de kampioen van Nederland. Dat de Oranje-international dit duel moet missen, steekt hem.

"Ik baal als een stekker dat ik aanstaande zondag niet speel tegen ADO Den Haag", vertelt Blind in zijn column op de Ajax-website. "Dat kwam wel als een klap, al deed ik het natuurlijk helemaal zelf. Op het moment dat ik bepaalde niet met hem mee te lopen, moest ik een tackle maken. Ik ben namelijk niet snel genoeg om Ibarra bij te houden."

"Ik maakte een verkeerde keuze door een tackle te maken om een counter te voorkomen. Ik had hem moeten laten lopen of met hem mee moeten rennen. Maar dat deed ik dus niet. Achteraf gezien had die tackle niet gehoeven. Dat was een duur leermoment. In de wedstrijd had ik nog wel een baalmomentje, net als in de rust. Daarna ging de knop om en moesten we proberen de wedstrijd tot een goed einde te brengen."

Blind kreeg zijn vierde gele kaart en is daardoor geschorst voor zondag. "De spanning bij mijzelf als ik niet speel is groter dan als ik wel meespeel. Ik ben iemand die enorm meeleeft. Maar ik heb vertrouwen in het team en ik denk dat het wel goed komt", schrijft de linksback, die ook als verdedigende middenvelder uit de voeten kan.

Ook al kan Blind niet op het veld staan, hij hoopt niet dat Ajax het titelfeest moet uitstellen. "Ik hoop dat we zo snel mogelijk kampioen zijn met goed voetbal. Ik hoop zondag op een mooie uitslag. Ook al speel ik zelf niet, ik teken ervoor dat we dit weekeinde kampioen worden."