Fanatieke Ajax-fans slaan feestje nu niet over: Spelers verdienen onze steun
"Vorig jaar hebben we laten zien waar wat ons betreft de huldiging dient plaats te vinden"

Fanatieke Ajax-fans slaan feestje nu niet over: "Spelers verdienen onze steun"

11-04-2014 11:33
2

De groep fanatieke Ajax-aanhangers die vorig jaar niet naar de huldiging voor de landstitel kwam, is er dit keer wel bij. De meest luiddruchtige supporters uit 'Vak410' vonden dat het feest thuishoorde in de binnenstad in plaats van bij de Arena en riepen daarom een boycot af.

Hoewel de fans nog steeds menen dat een huldiging op het Leidseplein moet worden gevierd, vinden ze dat ze hun punt hebben gemaakt. "Vorig jaar hebben we laten zien waar wat ons betreft de huldiging dient plaats te vinden. Dit jaar hebben we niet gekozen voor een boycot. Nu laten wij zien dat wij met Ajax en de gemeente Amsterdam een topfeest kunnen organiseren."

Vak410 roept dan ook iedereen op naar de huldiging te komen. "Vier kampioenschappen op rij is een unieke prestatie en de spelers verdienen onze steun daarvoor." Ajax maakt zondag kans op de 33ste landstitel. De huldiging volgt dan dezelfde avond in het ArenApark.

De club voetbalt in eigen stadion vanaf 16.30 uur tegen ADO Den Haag. Tegelijkertijd trapt Feyenoord af bij PSV. Mocht het de Amsterdamse club zondag nog niet lukken de titel te veroveren, dan blijft het podium staan tot de volgende competitiewedstrijd tegen Heracles Almelo, op 27 april.