Ik begrijp heel goed wat jongens als Blind en Van Rhijn mogelijk doormaken
Bosz miste in 1993 ook de kampioenswedstrijd

"Ik begrijp heel goed wat jongens als Blind en Van Rhijn mogelijk doormaken"

11-04-2014 11:33

De kampioenswedstrijd missen door een schorsing, Daley Blind en Ricardo van Rhijn moeten dat zondag mogelijk meemaken. Vitesse-trainer Peter Bosz kent dat gevoel. In 1993 miste hij de kampioenswedstrijd tegen FC Groningen.

Bosz moest op eigen gelegenheid naar FC Groningen en zag vanaf de tribune in pak hoe zijn ploeggenoten de titel binnensleepte. "Ik had alles gespeeld, dat seizoen. Dan wil je op het veld staan als het moment daar is. In bezweet shirt. De ontlading voelen. Ik heb daar lang van gebaald, zeker vanwege de manier waarop ik die wedstrijd daarvoor geel kreeg", aldus Bosz 21 jaar later in het Algemeen Dagblad.

De overtreding die hem die wedstrijd koste, herinnert Bosz zich nog goed. "Ik ging door op Hans Visser (MVV Maastricht, red.). Een sliding, maar hij ging theatraal naar de grond. Maakte zoveel misbaar, terwijl ik hem niet eens raakte", aldus Bosz, die resoluut geel kreeg van arbiter Dick Jol. "Volkomen onterecht. Jol vond uiteraard van niet"

Het seizoen erop nam Bosz in De Kuip wraak op Visser. "Bij de eerste de beste actie gaf ik hem een doodschop. Het mooie was dat het hele stadion begon te lachen. Het publiek kon zich mijn actie wel voorstellen", aldus de huidige Vitesse-trainer. "Eerlijk gezegd ben ik er nog wel een paar jaar goed ziek van geweest dat ik die kampioenswedstrijd miste. Ik begrijp heel goed wat jongens als Blind en Van Rhijn straks mogelijk bij Ajax moeten doormaken."