PSV bevestigt definitieve transfer Tillman: Amerikaan tot 2028 in Eindhoven

PSV bevestigt definitieve transfer Tillman: Amerikaan tot 2028 in Eindhoven

10 mei - 16:53 Laatste update: 17:03
322

PSV neemt Malik Tillman definitief over van Bayern München, zo laten de clubs vrijdag weten. De aanvallende middenvelder mag spreken van een bijzonder seizoen in Eindhoven en ligt nu tot 2028 vast in de lichtstad.

Zowel PSV als Bayern melden officieel dat de overstap rond is. De middenvelder beleefde zijn jeugdopleiding bij Bayern München en werd het afgelopen seizoen gehuurd van Der Rekordmeister. PSV is overtuigd van de speler en legt dertien miljoen euro neer voor een permanente overstap. Tillman tekent een vierjarig contract in Eindhoven. 

De speler is dit seizoen goed voor negen doelpunten en elf assists in 26 wedstrijden. Voor de Verenigde Staten staat de teller inmiddels op tien interlands. Directeur voetbalzaken Earnest Stewart is blij met de transfer. "Malik heeft dit seizoen zijn waarde meer dan bewezen. Het is een fantastische voetballer met ontzettend veel kwaliteiten. Daarnaast heeft hij ook nog eens een geweldige ontwikkeling doorgemaakt, als voetballer en als mens. Ik ben erg blij dat hij nog lang voor PSV speelt", valt te lezen op de clubsite

Tillman pakte in zijn eerste seizoen bij PSV direct de landstitel en wil strijden om meer prijzen. "Ik ben heel blij dat ik langer bij PSV blijf. Het eerste seizoen is geweldig geweest en ik hoop dat we de komende jaren nog veel prijzen gaan pakken", aldus de Amerikaan.