'Toekomst Henderson onzeker bij Ajax: samenwerking vooralsnog ongelukkig'

'Toekomst Henderson onzeker bij Ajax: samenwerking vooralsnog ongelukkig'

10 mei - 15:11 Laatste update: 15:29
218

Jordan Henderson is mogelijk alweer bezig aan zijn laatste weken als Ajax-speler. De toekomst van de 33-jarige middenvelder bij de Amsterdammers is onzeker.

Henderson is binnen Ajax erg geliefd. Maar de Engelsman heeft vraagtekens gezet bij de gang van zaken binnen de club. Dit meldt Voetbal International. Het heeft volgens het voetbaltijdschrift niet alleen te maken met het gebrek aan kwaliteit op het veld, maar ook met de mentaliteit van medespelers en het gebrek aan een topsportcultuur in Amsterdam.

Henderson heeft op zijn beurt ook geen geweldige indruk weten te maken in de hoofdstad. Ook ontbrak hij tijdens een cruciale periode door een blessure. En dat terwijl Ajax hem hard nodig had. 'Daardoor is de samenwerking vooralsnog ongelukkig te noemen', tekent VI op.

The Athletic heeft ook nieuws over de toekomst van Henderson. Het Britse medium noemt ook Steven Bergwijn als mogelijk vertrekkende spelers. Volgens de Engelsen hangt veel af van het wel of niet spelen van Europees voetbal door Ajax volgend seizoen.

Henderson kwam tot nu toe zeven keer uit voor Ajax in de Eredivisie. Afgelopen weekend tegen FC Volendam maakte de middenvelder zijn rentree. Hij miste daarvoor zes wedstrijden door blessureleed.

Bekijk hieronder de nieuwste #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV: