Vertonghen baart opzien met Anderlecht-teamgenoot: 'Het keert regelmatig terug'

Vertonghen baart opzien met Anderlecht-teamgenoot: 'Het keert regelmatig terug'

7 mei - 18:31 Laatste update: 18:32
16

Jan Vertonghen heeft afgelopen weekend opzien gebaard bij RSC Anderlecht. Samen met teamgenoot Majeed Ashimeru moest hij overgeven in de topper tegen Union Sint-Gillis (0-0). Volgens de perschef van Anderlecht is dat echter niets nieuws voor Vertonghen.

In gesprek met Het Nieuwsblad reageert Mathias Declercq, de perschef van Anderlecht, op de voorvallen rond Vertonghen en Ashimeru. "Het gaat om twee geïsoleerde incidenten. Majeed had een insect ingeslikt. Dat in combinatie met de hoge intensiteit van de wedstrijd en het feit dat hij al maandenlang niet aan de aftrap had gestaan, heeft het braken getriggerd."

"Bij Jan is het overgeven iets dat regelmatig terugkeert, maar waar hij zich helemaal geen zorgen over maakt en waar hij verder geen last van heeft", vervolgt Declercq. "Hij is er al lang van op de hoogte en heeft het volledig onder controle."

Het is inderdaad niet de eerste keer dat Vertonghen, die nu overigens kampt met een liesblessure, tijdens een wedstrijd moet overgeven. Op het WK 2014 gebeurde dat voor het eerst op beeld, toen België in de achtste finale aantrad tegen de Verenigde Staten. Bij Tottenham Hotspur en Benfica is het Vertonghen ook overkomen dat hij moest braken tijdens de wedstrijd.