Waar worden de wedstrijden van Oranje uitgezonden op het EK 2024?

Waar worden de wedstrijden van Oranje uitgezonden op het EK 2024?

8 mei - 10:00

Het EK 2024 in Duitsland komt steeds dichterbij. Het Nederlands elftal speelt in de groepsfase tegen Frankrijk, Oostenrijk en Polen. Waar worden alle EK-wedstrijden uitgezonden? VoetbalPrimeur zet het op een rij.

De NOS is traditiegetrouw de thuishaven van televisiekijkend Nederland. Alle EK-wedstrijden worden uitgezonden door de publieke omroep. Het precieze uitzendschema is op dit moment nog niet bekend, maar elke speelminuut zal zien zijn op NPO1, NPO2 en/of NPO3

Het Nederlands elftal begint de groepsfase van het EK op zondag 16 juni om 15.00 uur met een wedstrijd tegen Polen in Hamburg. Op vrijdag 21 juni om 21.00 uur is Frankrijk de tegenstander in Leipzig, gevolgd door het laatste groepsduel op dinsdag 25 juni tegen Oostenrijk. In Berlijn wordt om 18.00 uur afgetrapt.

"We zijn blij dat we voor iedereen in Nederland dé thuishaven zijn van de wedstrijden van het Nederlands elftal", vertelde Gerard Timmer, toenmalig algemeen directeur van de NOS, eerder. "Sportevenementen zoals het EK voetbal hebben een grote verbindende waarde. Voor het Nederlandse publiek, en daarmee voor de NOS en de publieke omroep."

"Halverwege dit EK hebben we 77% van alle Nederlanders bereikt", voorspelde Timmer. "Dat zijn 12,4 miljoen mensen. We zijn er trots op dat we deze rol ook de komende jaren op radio, televisie en online kunnen blijven vertolken."