De Jong heeft heldere toekomstplannen: 'Als ik me goed blijf voelen...'

De Jong heeft heldere toekomstplannen: 'Als ik me goed blijf voelen...'

6 mei - 09:34
16

Luuk de Jong is op dit moment van plan om zijn carrière af te sluiten bij PSV. De 33-jarige spits heeft het naar zijn zin in Eindhoven en ziet zichzelf nog wel een paar jaar in de Eredivisie spelen.

"Het voetbal dat we spelen past bij mij", begint De Jong in gesprek met De Telegraaf. "Natuurlijk weet je nooit wat er nog gaat veranderen, maar als ik me goed blijf voelen, zou ik het fantastisch vinden om hier nog een paar jaar te spelen en dan ook hier af te sluiten."

In de Eredivisie is Luuk de Jong dit seizoen tot nu toe goed voor 27 doelpunten en veertien assists in 31 wedstrijden. Deze statistieken verbazen de spits niet. "Ik vind het wel heel mooi dat ik nog zoveel intensiteit en energie in de wedstrijden kan leggen", vertelt De Jong. "Dat heeft te maken met de honger die ik altijd heb en hoe ik ben als teamspeler, waardoor ik altijd op het hoogste niveau van waarde kan zijn. Het is mijn instelling om altijd vol gas voor het hoogste te gaan."

De Jong denkt dat er nog meer rek in PSV zit, maar daarvoor is het wel belangrijk om de meeste spelers te behouden. "Dat is altijd het lastige in Nederland", aldus de 33-jarige spits. "De topclubs in het buitenland kunnen hun team bij elkaar houden. In Nederland worden jongens weggekocht. Dan is het moeilijker maar ook knapper als je kunt zorgen dat je op hetzelfde niveau blijft."