Bosz in tranen en mist één iemand: 'Nu zit hij thuis, daar baal ik van'

Bosz in tranen en mist één iemand: 'Nu zit hij thuis, daar baal ik van'

6 mei - 07:25 Laatste update: 13:23
153

Peter Bosz glundert van trots en is emotioneel na het behalen van het landskampioenschap met PSV. De oefenmeester heeft zijn eerste hoofdprijs als trainer gewonnen. Ook mist hij zijn boezemvriend Hendrie Krüzen, die vaak assistent was van Bosz.

Eerst staat Bosz met een gigantische glimlach voor de camera van ESPN. "Het is voor mij nieuw, geweldig. Na dat laatste fluitsignaal kwam er heel veel ontlading los. Een kampioenswedstrijd is nooit een goede wedstrijd, dat blijkt wel."

Volgens presentator Jan Joost van Gangelen waren er veel pure knuffels te zien bij de landskampioen. "Tuurlijk. Ik breng meer tijd met die jongens door dan met mijn vrouw. Dat is intensief. Die jongens voelen toch als je kinderen en je werkt er heel hard voor. Dan is geweldig als het lukt."

Bosz benadrukt dat hij de supporters wil entertainen met het spel van PSV. "Ik hoop dat de fans genoten hebben van ons voetbal. Dat vind ik gewoon heel belangrijk. Ik denk dat dit onze slechtste wedstrijd van het seizoen was en we scoren vier keer. Dat is PSV dit jaar."

Tot slot wil Bosz nog iets kwijt over Krüzen. "Dit klinkt misschien stom. Maar degene die ik mis is Hendrie. Die hoort hierbij te zijn." De PSV-coach wordt zichtbaar emotioneel en valt even stil. "We hebben 23 jaar samengewerkt en geschaafd aan dit systeem. En nu zit hij thuis, daar baal ik van. Ik heb hem vanochtend geappt dat deze titel ook van hem is. Hij stuurde een hartje terug", sluit Bosz in tranen af.