Koevermans ziet kampioensstress bij PSV: 'Hij is een onzekere factor'

Koevermans ziet kampioensstress bij PSV: 'Hij is een onzekere factor'

5 mei - 13:27
5

Danny Koevermans is niet geheel onder de indruk van wat PSV in de eerste helft heeft laten zien tegen Sparta Rotterdam. De voormalig spits van zowel de Eindhovenaren als de Kasteelheren ziet de onzekerheid zo nu en dan toeslaan bij de ploeg van Peter Bosz, stelt de analist tegenover ESPN.

"PSV heeft toch een klein beetje die kampioensstress, denk ik dan maar", vangt Koevermans aan, die daarbij vooral naar de doelman kijkt. "Zeker Benítez, die wil dat balletje ook nog onder de voet meenemen. Daarna, bij een corner, ving hij de bal niet. Het is een heel onzekere factor."

Wedden

Meer odds

"Aan het doelpunt kon hij niks doen, maar deze…", stelt Koevermans, verwijzend naar het moment dat de doelman een bal onder zijn voet aan wil nemen, waarna hij een corner weggeeft als hij de bal niet onder controle krijgt. "Dat zaalvoetbal onder de voetjes allemaal… neem hem gewoon met de binnenkant van je voet aan. Dat neem je dan allemaal van elkaar over."

Koevermans ziet hoe Sparta, telkens als het de helft van PSV betreedt, gevaarlijk wordt, wat de Rotterdammers bekroonden met een fraaie gelijkmaker, bij de 2-2. "Ze komen er voetballend ook gewoon goed uit, met de 2-2 tot gevolg. Maar het begint eigenlijk al achterin. PSV wil heel veel door het midden spelen. Uiteindelijk lukt dat niet en komt de bal bij Nick Olij terecht. Van daaruit is het vanuit de opbouw, via Pelle Clement die in het middenveld komt, gewoon een fantastische aanval van Sparta."

Bekijk #DoneDeal met Gino Bosz hieronder of luister de aflevering op Spotify!