Jansen stond op radar Ajax: 'Hij wilde me hebben, maar het liep anders'

Jansen stond op radar Ajax: 'Hij wilde me hebben, maar het liep anders'

5 mei - 11:50 Laatste update: 11:53
23

Pascal Jansen heeft geen contact gehad met Ajax over de trainersvacature voor komend seizoen, zo vertelt de oefenmeester bij Goedemorgen Eredivisie. Afgelopen seizoen speelde er echter wel wat rondom Jansen en de Amsterdammers, beaamt de coach. 

"Ik heb geen contact gehad met Ajax", reageert Jansen desgevraagd. Hij wordt vervolgens geconfronteerd met zijn aanwezigheid bij meerdere duels van Ajax in de Johan Cruijff ArenA. "Het eerste weekend dat ik geen verplichtingen had bij AZ, ben ik lekker gaan kijken in de skybox van Muy Manero (zaakwaarnemer van onder anderen Steven Bergwijn, red.) op uitnodiging. Toen hebben we RKC gezien. Ik ben nog een keer geweest tegen Excelsior. Ik ben voetballiefhebber en ik woon op twintig minuten van de ArenA."

Aan tafel wordt door Hans Kraay jr. gesteld dat Jansen door zijn manier van werken goed zou passen bij Ajax. "Je kan het allemaal invullen", aldus de 51-jarige manager. "Ze hebben het heel druk met het vinden van een nieuwe coach, maar er is nul contact geweest."

Ook voor het seizoen 2023/24 was Ajax op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. "Dat is niet met elkaar te vergelijken. Toen was er geen contact met mij, maar dat gaat via andere kanalen", aldus Jansen. "Ook toen zullen er meerdere coaches in beeld zijn geweest, maar ze hebben gekozen voor Maurice (Steijn, red.). We weten allemaal hoe dat is gelopen."

Sjoerd Mossou doet vervolgens een onthulling over de trainerszoektocht van Ajax in de zomer van 2023: "Mislintat wilde Jansen graag hebben, maar dat liep anders", aldus de journalist, waarna dat bevestigd wordt door Jansen. "Precies dat. De één-twee wordt afgemaakt.'

Bekijk #DoneDeal met Gino Bosz hieronder of luister de aflevering op Spotify!