Voormalig Feyenoord-target bleef Twente trouw: 'Heel goed geweest om te blijven'

Voormalig Feyenoord-target bleef Twente trouw: 'Heel goed geweest om te blijven'

5 mei - 09:27
35

Mees Hilgers is ontzettend blij dat hij bij FC Twente is gebleven. De centrale verdediger leek afgelopen zomer even op weg naar de uitgang in Enschede, maar besloot na een goed gesprek met Joseph Oosting toch anders. 

De 22-jarige Hilgers is al een aantal keer in verband gebracht met andere clubs. Vorig seizoen zou zowel Feyenoord als Ajax (voorzichtige) interesse hebben getoond in de mandekker van Twente. Hij werd gezien als een 'potentiële vertrekker', aldus De Telegraaf. Tegenover die krant legt Hilgers uit hoe hij tot de beslissing kwam om toch te blijven. "Dat heb ik gedaan nadat ik een heel goed gesprek heb gehad met trainer Joseph Oosting."

"Daardoor wist ik dat er een goed idee achter zat. Ik denk dat het heel goed is geweest voor mij om te blijven", vervolgt Hilgers. Inmiddels is duidelijk dat Oosting tot medio 2027 gaat bijtekenen. Hilgers is erg blij met het langere verblijf van de trainer die ook aan Feyenoord werd gelinkt. "En niet alleen ik, maar ik denk de hele groep. Joseph Oosting is een heel eerlijke trainer, die heel laagdrempelig is. Als je ergens mee zit, kun je altijd bij hem terecht. En daarnaast is hij tactisch erg sterk en weet hij ook heel goed hoe hij moet communiceren met een groep. Hij weet ons echt te motiveren."

Hilgers speelt zondag waarschijnlijk mee bij Twente, dat om 16.45 uur het uitduel met AZ speelt. Eerder dit seizoen wonnen de Tukkers met 2-1 van de club uit Alkmaar. 

Bekijk #DoneDeal met Gino Bosz hieronder of luister de aflevering op Spotify!