Telegraaf stelt rapport van PSV-seizoen op: 'Hij is de miljoenen meer dan waard'

Telegraaf stelt rapport van PSV-seizoen op: 'Hij is de miljoenen meer dan waard'

5 mei - 08:55 Laatste update: 09:40
19

De Telegraaf heeft een rapport opgesteld van de PSV-selectie van dit seizoen, die zondag tegen Sparta landskampioen kan worden. De in de winter vertrokken Yorbe Vertessen krijgt de laagste beoordeling van de krant, trainer Peter Bosz de hoogste. 

De oefenmeester van PSV kan rekenen op een lofzang van De Telegraaf. 'Waar Mark van Bommel, Roger Schmidt en Ruud van Nistelrooij de tanden op stuk beten, is Peter Bosz met vlag en wimpel geslaagd', valt er te lezen. De trainer krijgt een 9,5 op zijn rapport. De aanstelling van Bosz is volgens de krant 'een schot in de roos' gebleken. 'Een trainer die prijzen pakt en het publiek vermaakt met aantrekkelijk voetbal, verdient het hoogste cijfer.'

Wedden

Meer odds

Van de veldspelers krijgen Luuk de Jong, Jerdy Schouten en Joey Veerman het hoogste cijfer. Het trio noteert een schitterende 9. De Jong wordt door de krant bestempeld als een 33-jarige voetballer die speelt als een 'jonge God'. Bovendien luidt de conclusie dat Schouten zijn twaalf miljoen meer dan waard is geweest en dat Veerman 'tot grote hoogten' is gestegen. 

Achter het trio volgen steunpilaren Olivier Boscagli, Johan Bakayoko, Ismaël Saibari, Malik Tillman en Sergiño Dest met een 8. Jordan Teze en Guus Till moeten het doen met een 7,5. Doelman Walter Benitez krijgt een 7, net als Mauro Junior. 

André Ramalho, Ricardo Pepi en Noa Lang krijgen een 6,5. Vertessen slechts een zes. Daarbij moet gezegd worden dat de Belg in de winter koos voor een transfer naar Union Berlin. 

Bekijk #DoneDeal met Gino Bosz hieronder of luister de aflevering op Spotify!