Aké enorm onder de indruk van Haaland na City-zege: 'Die man...'

Aké enorm onder de indruk van Haaland na City-zege: 'Die man...'

4 mei - 21:45
12

Manchester City-verdediger Nathan Aké keek met een mix van verbazing en ontzag naar het optreden van Erling Haaland tegen Wolverhampton Wanderers. De Noorse topspits scoorde liefst vier keer. Aké is lyrisch over zijn kwaliteiten.

"Die man is niet normaal", vertelt Aké in gesprek met Viaplay. "Hij maakt weer vier goals. Maar niet alleen zijn goals, ook hoe hij speelde aan de bal. Hij is altijd aanspeelbaar, in de bal of achter de verdediging. Daarin is hij heel belangrijk."

Na ruim tachtig minuten ging Haaland naar de kant, waarna hij even discussieerde met Pep Guardiola. In navolging van de City-manager benadrukt Aké dat de twee het onderling niet aan de stok hadden. "Dat was niet om zijn wissel", legt de Oranje-international uit. "Het was om de actie daarvoor dat hij geen vrije trap kreeg. Hij wist niet wat hij anders moest doen, zei hij tegen mij."

Naast Haaland is Aké ook enorm onder de indruk van een andere ploeggenoot. Rodri vertolkte met twee assists eveneens een belangrijke rol. "Voor mij is het misschien wel de beste verdedigende middenvelder van de wereld. Vandaag weer een paar assists en verdedigend heel sterk. Het is niet normaal om zo iemand voor je te hebben."