Club Brugge-fan door eigen supporters in elkaar geslagen: 'Ben daarna afgevoerd'

Club Brugge-fan door eigen supporters in elkaar geslagen: 'Ben daarna afgevoerd'

4 mei - 18:28
29

Een opmerkelijk verhaal uit Florence: tijdens de Conference League-ontmoeting tussen Fiorentina en Club Brugge is een fan van de Belgische club in elkaar geslagen door zijn medesupporters. De Club Brugge-fan zat met een Fiorentina-sjaal op de tribunes van de tegenstander, maar werd daarna naar het uitvak gestuurd. Daarna ging het mis.

Donderdag stonden Fiorentina en Club Brugge voor het eerst tegenover elkaar in de halve finale van de Conference League. Het duel eindigde in 3-2 voor de Italianen. Eén Club Brugge-fan kende echter een extra vervelende avond in het Stadio Artemio Franchi, schrijft Het Laatste Nieuws. De supporter had, samen met 'een vijftigtal' andere supporters, een kaartje voor de thuisvakken in handen. Voor de wedstrijd besloot hij een Fiorentina-sjaal te kopen, om problemen te voorkomen.

Wedden

Meer odds

"Alles verliep rustig, zonder incidenten, maar toen de match twintig minuten bezig was, verplaatsten de stewards van Fiorentina ons naar het uitvak van Club Brugge", laat de fan in kwestie optekenen door HLN. "Ik had m'n sjaal van Fiorentina nog aan en daarom hebben de hooligans mij in elkaar geslagen. Ik werd met de ambulance afgevoerd, en heb nu een gebroken oogkas en neus."

De in elkaar geslagen supporter is van plan om aangifte te gaan doen tegen zijn medefans. "Morgen (zaterdag, red.) stap ik naar het politiebureau en dien ik klacht in tegen de hooligans. Ook al supporteren ze voor dezelfde club, geweld kan echt niet." Het slachtoffer zou weten wie er achter de aanval zaten. De fans in kwestie zouden een beruchte reputatie hebben bij Club Brugge.