'Wondertrainer' Still wacht niet tot einde seizoen en vertrekt uit Ligue 1

'Wondertrainer' Still wacht niet tot einde seizoen en vertrekt uit Ligue 1

2 mei - 14:24
31

Will Still en Stade Reims gaan per direct uit elkaar. Hoewel de oefenmeester nog tot de zomer van 2025 onder contract stond, is in onderling overleg besloten om het komende seizoen een andere koers te varen, zo meldt Reims via de eigen kanalen. Still wacht echter niet tot het einde van het seizoen en vertrekt per direct bij de club.

Still was twee jaar werkzaam bij Reims. De Belg begon als assistent-trainer van Óscar García, de Spanjaard die in oktober 2022 werd ontslagen bij de Franse club. Still werd daarop aangesteld als interim-trainer en boekte dusdanig goede resultaten dat hij als hoofdtrainer aan mocht blijven.

Opvallend was dat Still nog niet over de benodigde trainersdiploma's beschikte, waardoor Reims voor elke wedstrijd een boete van 25.000 euro moest betalen. Iets wat de club op de koop toenam, daar de resultaten uitstekend waren en de club uiteindelijk als elfde eindigde in Frankrijk. Still werd daardoor veelal omgedoopt tot 'wondertrainer'.

Still begon zijn carrière als video-analist voor Sint-Truiden en Standard Luik. Daarna ging hij aan de slag bij Lierse, dat hem op 24-jarige leeftijd interim-trainer maakte. Via Luik kwam hij bij Stade Reims terecht.