RKC Waalwijk loopt cruciale driepunter mis door recordbrekende Lammers

28 april - 16:27 Laatste update: 16:28
31

RKC Waalwijk was op weg naar een cruciale overwinning, maar de Brabanders moeten genoegen nemen met een punt tegen FC Utrecht. Sam Lammers maakte namelijk in de slotfase nog de gelijkmaker. RKC blijft daardoor in de degradatiezone staan.

Nadat directe concurrent Excelsior in zijn laatste twee duels punten heeft gepakt, moest RKC aan de bak tegen Utrecht. Het eerste deel van de wedstrijd bood weinig spektakel. Daar kwam na 26 minuten spelen verandering in: uit het niets kwam RKC aan de leiding, nadat een geplaatste doelpoging van David Min doel trof. De VAR checkte nog even of er sprake was van buitenspel. Dat was niet het geval, waardoor de goal telde.

In het restant van de eerste helft werd Utrecht steeds gevaarlijker. De Domstedelingen kregen in één aanval zelfs drie verschillende kansen, maar dat leverde geen doelpunt op. Daardoor stond er bij rust nog steeds een 1-0 stand op het scorebord. Na de pauze bleef Utrecht zoeken naar de gelijkmaker, die uiteindelijk ook viel.

Na iets meer dan een uur spelen dook Can Bozdogan in alle vrijheid op bij de tweede paal. De middenvelder kon daardoor de 1-1 maken. Lang kon Utrecht echter niet genieten van de voorsprong: vijf minuten later kwam RKC namelijk alweer op voorsprong, door een treffer van Richonell Margaret.

Daardoor leek de ploeg van Henk Fraser een cruciale overwinning te boeken, maar niets bleek minder waar: vijf minuten voor tijd bepaalde Sam Lammers de einduitslag op 2-2. De spits is nu al zeven duels op rij trefzeker voor Utrecht. Dat is een record. Door de remise verzuimt Utrecht om over nummer vijf NEC heen te gaan. RKC blijft juist zestiende, wat aan het einde van het seizoen play-offs om promotie/degradatie betekent. Het gat met nummer vijftien Excelsior bedraagt nu één punt.