PEC Zwolle pakt volle buit tegen Heracles en ontloopt definitief degradatie

PEC Zwolle pakt volle buit tegen Heracles en ontloopt definitief degradatie

28 april - 14:10 Laatste update: 14:12
14

PEC Zwolle heeft de eigen fans wederom getrakteerd op een zege. Waar er in de laatste thuiswedstrijd werd gewonnen van Excelsior was het zondag raak tegen Heracles Almelo. Het werd 3-1 in Zwolle.

Bij de Zwollenaren stonden Bram van Polen en Thomas Lam in de defensie. Eerstgenoemde maakte deze week bekend dat hij na achttien jaar stopt als profvoetballer. Lam gaat in de privésfeer door een moeilijke periode, omdat zijn kinderen een zeldzame ziekte hebben. De fans van PEC maakten een prachtig spandoek voor de verdediger en staken hem daarmee een hart onder de riem. ‘Familie Lam: geef nooit op’, viel er te lezen.

PEC Zwolle schoot uit de startblokken in de openingsfase en kwam al na een kwartier spelen op voorsprong. Lennart Thy maakte zijn twaalfde treffer van het seizoen en bezorgde de thuisploeg de 1-0. Vlak voor rust was het raak aan de andere kant voor Heracles. Routinier Marko Vejinovic bewees zijn ploeg een dienst en zorgde ervoor dat de ploeg uit Almelo niet met een achterstand de kleedkamer in ging.

Na de rust ging PEC op jacht naar de winnende goal en die kwam er. Silvester van der Water was de man die na zeventig minuten spelen de 2-1 maakte. Heracles werd af en toe nog gevaarlijk, maar scoren lukte niet meer. Het slotakkoord was voor Filip Krastev die de 3-1 maakte. PEC pakte daardoor de zege en staat daarmee op plek twaalf in de Eredivisie. Heracles Almelo staat veertiende. De ploeg heeft nog acht punten voorsprong op de gevreesde degradatiestreep.