Clubicoon Van Polen blijft behouden voor PEC: 'Denk dat ik meerwaarde kan hebben'

Clubicoon Van Polen blijft behouden voor PEC: 'Denk dat ik meerwaarde kan hebben'

28 april - 10:24
23

Bram van Polen blijft ook na dit seizoen aan PEC Zwolle verbonden. De 38-jarige aanvoerder zet een punt achter zijn spelerscarrière, maar zal verder gaan als een 'soort directeur in opleiding'.

Van Polen stapte zelf op algemeen directeur Xander Czaikowski van PEC Zwolle af. De ervaren verdediger presenteerde een plan en dat viel in de smaak. "Ik denk dat ik een meerwaarde kan hebben voor de club, ook in de toekomst. Maar dan moet er wel aan beide kanten aan gewerkt worden", legt hij uit aan Voetbal International.

"Ik heb mijn ideeën besproken met onze algemeen directeur en hij was direct enthousiast", gaat Van Polen verder. "De komende maanden zal duidelijk worden hoe het er precies uit gaat zien. We moeten het ook nog een naam geven. Een soort manager of directeur in opleiding. Ik ben blij met de kans die PEC me geeft, ook om met een coach aan de slag te gaan."

Van Polen vertelde eerder al eens aan VI dat hij wel graag algemeen directeur zou worden. "Dat lijkt me interessant omdat ik alle facetten van een voetbalclub mooi vind", verklaart hij nu. "Ik heb geen idee of ik capabel ben en of ze hier vinden dat het bij me past."