Verweij ziet kans voor Ajax-terugkeer: 'Heel raar dat zijn naam niet valt'

Verweij ziet kans voor Ajax-terugkeer: 'Heel raar dat zijn naam niet valt'

28 april - 10:06 Laatste update: 11:13
26

Ajax doet er goed aan om Wim Jonk te benaderen voor een terugkeer. Dat denkt De Telegraaf-verslaggever Mike Verweij, die zag dat de voormalig hoofd jeudopleiding een terugkeer in Amsterdam niet bij voorbaat uitsloot aan tafel bij Rondo.

Verweij ziet weinig belemmeringen voor Jonk om weer aan de slag te gaan bij Ajax. "Het verbaast me wel dat zijn naam niet bij meer clubs valt. Ajax is toch op zoek naar een nieuwe hoofd jeugdopleiding? De meeste mensen waar Jonk bij Ajax een conflict mee had zijn weg. Ik vind het heel raar dat zijn naam daar niet valt", zegt de clubwatcher in Kick-off, de voetbalpodcast van De Telegraaf.

Valentijn Driessen meent dat de 'eigengereide' Jonk wel vaak conflicten heeft, maar is desondanks positief. "Directeur voetbal Marijn Beuker heeft ook gezegd dat Ajax in de jeugdopleiding vanaf de O15 tot het eerste elftal wil dat ieder team wordt getraind door een didactisch sterk persoon, samen met een oud-prof. Daar kun je Jonk natuurlijk ook heel goed gebruiken."

Verweij denkt eveneens dat Beuker en Jonk een sterke tandem kunnen vormen. "Beuker heeft natuurlijk hele goede plannen met Ajax en een goede visie, maar als je daar een echte voetbalman als Jonk in de jeugdopleiding zet, dan word je daar als organisatie alleen maar beter van. Jonk heeft in de top gespeeld en in de jeugdopleiding van Ajax gewerkt."

Jonk sluit een rentree bij Ajax niet bij voorbaat uit. Wel benadrukte hij dat er eerst overzicht moest komen. Dat lijkt er nu te zijn met de terugkeer van Alex Kroes als technisch directeur. "Ik kijk wel wat er op me afkomt. Of het nu Ajax is of een andere club. Het gaat erom dat er iets komt waar je plezier in hebt en energie uit haalt", zei de oud-international verder.