'Vrees wordt werkelijkheid: PSV-back Dest dit kalenderjaar niet meer in actie'

'Vrees wordt werkelijkheid: PSV-back Dest dit kalenderjaar niet meer in actie'

23 april - 21:50 Laatste update: 21:57
67

Sergiño Dest komt het hele kalenderjaar niet meer in actie. Dat meldt zowel het Eindhovens Dagblad als Voetbal International dinsdagavond. De vleugelverdediger van PSV heeft, waar men al voor vreesde, een zware kruisbandblessure.

Dest heeft zijn voorste kruisband afgescheurd. De linksback, dit seizoen een dragende kracht bij aanstaande kampioen PSV, staat vermoedelijk begin 2025 pas weer op het voetbalveld. Dat bevestigen betrouwbare bronnen aan het Eindhovens Dagblad, terwijl ook Voetbal International het nieuws brengt. 

Een diagnose van de medische staf van PSV, snel nadat Dest zijn blessure afgelopen zaterdag opliep, zorgde in Eindhoven al voor grote zorgen. Die zijn, 'tot afgrijzen van heel PSV bewaarheid', zo is te lezen. De blessure is tot stand gekomen door 'pure pech'. 

Er ging niet eens een fysiek duel aan zijn blessure vooraf. Dest maakte tijdens een oefening een verkeerde beweging, waarna er iets knapte in zijn knie. De alarmbellen gingen meteen rinkelen. Het is op dit moment nog niet duidelijk of de international van Amerika geopereerd gaat worden. 

PSV huurt de oud-speler van Ajax dit seizoen van FC Barcelona. De komende weken zullen de Eindhovenaren onderzoeken of hij definitief overgenomen kan worden. Daar wordt momenteel over gesproken met de Spaanse topclub.