Feyenoord-brandblusser vreest voor toekomst: 'Gaat het een andere keer echt mis?'

Feyenoord-brandblusser vreest voor toekomst: 'Gaat het een andere keer echt mis?'

23 april - 21:44 Laatste update: 24 april - 18:32
75

Wessel van Tol, medewerker van de onderhoudsploeg van Feyenoord, heeft in een interview met het Algemeen Dagblad teruggeblikt op het blussen van het brandende spandoek dat zondag voor heel wat rookontwikkeling zorgde in De Kuip. De bekerfinale tussen Feyenoord en NEC lag minutenlang stil. Van Tol vraagt zich af hoe lang het goed blijft gaan. 

Tijdens de finale vatte een spandoek vlam in de stadiongracht. Al snel kwam Van Tol in actie. "We dachten eerst dat het een rookpot was. Toen we een steward zagen rennen, wisten we genoeg", vertelt hij aan het Algemeen Dagblad

Vervolgens zijn er meteen emmers water bijgesleept. "Bij het doel zit een waterput", vervolgt Van Tol. "Iemand van de beveiliging riep tegen mij: Kom! Je moet hier weg. Ik zei dat ik niet ging, want er kwam water aan. De slang had ik inmiddels vast. Het brandende spandoek lag inmiddels in de gracht. Wat hadden we dan moeten doen? Ontruimen en wachten op de brandweer? Zie maar zo'n vol vak te ontruimen tussen de zwarte rookvlagen."

Van Tol wil niet de suggestie wekken dat hij al het vuur heeft gedoofd, 'maar de grootste vlammen zijn uitgegaan door ons water', vervolgt hij. Uiteindelijk kwam het goed, maar vrees voor een toekomstige escalatie heeft hij wel. "Ik ging natuurlijk heel blij naar huis want Feyenoord heeft de beker gewonnen. Ik denk ook meteen: hoelang is een stadion nog veilig? Gaat het een andere keer echt mis?"