Nieuwe ontwikkelingen: uitleveringsproces tegen Promes start volgende week

Nieuwe ontwikkelingen: uitleveringsproces tegen Promes start volgende week

23 april - 16:19
78

Het uitleveringsproces tegen Quincy Promes start volgende week in Dubai, meldt RTL Boulevard. Het medium is in het bezit van een reeks rechtbankdocumenten.

Op donderdag 2 mei vindt de eerste zitting plaats, klinkt het. De 32-jarige Promes werd ruim een maand geleden gearresteerd in Dubai, waar hij op dat moment op trainingskamp was met Spartak Moskou, na het veroorzaken van een verkeersongeluk. Niet lang daarna kwam hij vrij, al kwam vanuit Nederland de vraag om hem opnieuw aan te houden. De autoriteiten in Nederland hebben de Verenigde Arabische Emiraten gevraagd om de veroordeelde Promes uit te leveren. 

Na zijn arrestatie werd Promes vastgehouden op het politiekantoor in Dubai. Later werd hij naar de beruchte gevangenis Al Aweer gebracht. Robert Malewicz, advocaat van de voetballer, houdt zijn kaken stijf op elkaar. "We doen geen inhoudelijke mededelingen zolang het verzoek nog in behandeling is bij de rechter in de VAE."

Een maand terug werd Promes op verzoek van Nederland vastgehouden. Destijds bevestigde het Openbaar Ministerie het verzoek om hem uit te leveren. De rechtbank in Amsterdam veroordeelde Promes in februari tot een celstraf van zes jaar wegens zijn betrokkenheid bij internationale handel in cocaïne. Daarnaast kreeg Promes een gevangenisstraf van 1,5 jaar opgelegd wegens het steken van zijn neef.