Ten Hag is er klaar mee en slaat keihard terug: 'Beschamend, een schande'

Ten Hag is er klaar mee en slaat keihard terug: 'Beschamend, een schande'

23 april - 13:52 Laatste update: 19:04
124

Erik ten Hag is er klaar mee: de reacties in de Engelse pers op de FA Cup-ontsnapping tegen Coventry City zijn volgens hem 'beschamend' en een 'schande'. De manager van Manchester United maakt dinsdagmiddag zijn punt.

United gaf zondag een 3-0 voorsprong weg tegen de nummer acht van het Championship. Dat in de penaltyserie alsnog een plek in de FA Cup-finale tegen Manchester City werd afgedwongen, kon niet voorkomen dat Ten Hag werd gebombardeerd tot de Kop van Jut.

"Voetbal gaat over resultaat", reageert Ten Hag nu. "We hebben de finale gehaald en dat hebben we verdiend. In de laatste twintig minuten verloren we de controle en hadden we uiteindelijk veel geluk, maar we staan in de finale. Dat is een enorme prestatie."

In de Engelse pers was de kritiek op Ten Hag niet mals. Verschillende media en analisten pleitten voor een vertrek van de Nederlander, die een 'dead man walking' werd genoemd. Op de vraag of hij de negatieve reacties begrijpt, antwoordt Ten Hag: "Nee, absoluut niet."

"Jullie reactie (de media, red.) was beschamend", foetert de manager. "Ik ben twee jaar hier en we staan twee keer in de finale van de FA Cup. Dat is schitterend. De reacties zijn een schande."