Janssen ziet Frenkie de fout in gaan: 'Was waarschijnlijk angstig'

Janssen ziet Frenkie de fout in gaan: 'Was waarschijnlijk angstig'

22 april - 21:27 Laatste update: 21:31
27

Frenkie de Jong had zichzelf beter in bescherming moeten nemen, zo stellen Marco van Basten, Theo Janssen en Khalid Boulahrouz vast bij Rondo. De middenvelder raakte geblesseerd in een duel met Federico Valverde van Real Madrid, waarbij De Jong volgens de mannen anders had moeten handelen.

"Je zou bijna denken bij dat moment: spring maar. Je ziet dat die gozer (Valverde, red.) alleen maar kan schieten…", zegt Janssen, alvorens hij aangevuld wordt door Boulahrouz. "Hij gaat er met een slap voetje in." Janssen is het eens met zijn tafelgenoot. "Dán ben je kwetsbaar."

"Hij had iets gemener moeten zijn, iets harder voor zichzelf. Hij wil het ontwijken, waarschijnlijk", stelt Van Basten, die bijval krijgt van Janssen. "Hij is waarschijnlijk angstig, dan ga je er half in en krijg je dit. Hier moet je gewoon vol doorhalen, dan is de kans op een blessure minder groot."

De kans dat De Jong op tijd fit is voor het EK, lijkt zeer aanwezig. Toch zal het nog puzzelen worden op het middenveld, waar ook Mats Wieffer een vraagteken is. De Feyenoorder liep immers een blessure op. Boulahrouz heeft wel een vervanger op het oog, namelijk een clubgenoot van Wieffer. "Als er spelers wegvallen, heb je Quinten Timber die je mee kunt nemen."