Opvallende claim Perez over Hartman-blessure: 'Hans mocht het niet noemen'

Opvallende claim Perez over Hartman-blessure: 'Hans mocht het niet noemen'

22 april - 19:23
33

Een opvallende claim van Kenneth Perez bij Voetbalpraat op ESPN: tijdens het interview van Hans Kraay junior met Quilindschy Hartman na de winst van de KNVB Beker mocht het woord 'kruisbandblessure' niet vallen. Perez is verbaasd.

Feyenoord won zondagavond de bekerfinale met 1-0 van NEC. Kraay deed na afloop de interviews op het veld in De Kuip. Zo werd ook de zwaargeblesseerde Hartman geïnterviewd. "Daarin mocht het woord 'kruisbandblessure' niet genoemd worden", vertelt Perez. "Dat vind ik best bijzonder." De analist legt uit waarom het woord niet mocht vallen. "Omdat het toekomstige clubs misschien afschrikt om hem te nemen. Toen was ik enigszins verbaasd."

Wedden

Meer odds

"Hij heeft een knieblessure en is er negen maanden uit... Wat zou het zijn?", zegt Perez, doelend op het feit dat het in dergelijke gevallen vaak om een kruisbandblessure gaat. "Als ik een club was die hem wil halen, zou ik het medisch dossier opvragen. Een of andere spindokter heeft dit verzonnen."

Perez ontkent dat hij het 'naïef' vindt. "Maar iemand heeft hem ervan overtuigd: als we het niet noemen, is het niet gebeurd. Iedereen weet waar het over gaat, hoe spijtig het ook is. Dat vind ik heel, heel apart. Hans werd opgedragen het niet te noemen."