'Wending in trainerscarrousel: topkandidaat Liverpool praat plots met ander team'

'Wending in trainerscarrousel: topkandidaat Liverpool praat plots met ander team'

22 april - 17:42 Laatste update: 18:05
4

West Ham United heeft contact gezocht met het kamp van Ruben Amorim, zo melden The Athletic en Fabrizio Romano. De oefenmeester wordt veelvuldig in verband gebracht met een vertrek naar Liverpool, maar er is nooit sprake geweest van een akkoord tussen beide partijen.

Op dit moment is David Moyes de hoofdtrainer van West Ham United, maar zijn contract loopt aankomende zomer af. Er is nog geen beslissing gemaakt met betrekking tot de toekomst van de oefenmeester en zodoende oriënteert de clubleiding zich op andere opties. In de zoektocht naar nieuwe namen voor de trainersvacature zijn ze uitgekomen bij Amorim.

Ook de naam van Julen Lopetegui valt bij West Ham United, maar Amorim wordt op dit moment gezien als de 'topkandidaat'. De club heeft contact gezocht met het management van de Portugees, maar het is niet bekend of hij openstaat voor een avontuur in Londen.

In de afgelopen weken werd Amorim veelvuldig genoemd als de opvolger van Jürgen Klopp bij Liverpool, maar die overstap lijkt voor nu 'onwaarschijnlijk'. Romano meldt op zijn beurt dat Amorim tot de kandidaten behoort bij Liverpool, maar dat er nooit een overeenkomst is gesloten. Volgens de transferexpert is er ook nog geen akkoord tussen Amorim en West Ham United en de contacten met Liverpool liggen stil.