ESPN komt met hoopvolle update over Liefting na zware botsing: 'Ze is bij kennis'

ESPN komt met hoopvolle update over Liefting na zware botsing: 'Ze is bij kennis'

20 april - 15:11 Laatste update: 21:35
23

ESPN heeft na de staking bij Ajax Vrouwen tegen AZ Vrouwen een hoopvolle update gegeven over Femke Liefting. De negentienjarige keepster raakte buiten bewustzijn na een botsing, maar ze zou weer bij kennis zijn.

Liefting kwam in de achtste minuut van de wedstrijd snoeihard in botsing met Chasity Grant van Ajax. De doelvrouw bleef daarna roerloos liggen en er moest direct medische hulp komen. "Het laatste nieuws is dat ze bij kennis werd afgevoerd door de ambulance. Ze is met opgeheven hoofd en haar ogen open in de ambulance gedragen en ze is zojuist vertrokken naar het AMC. Het is nog even afwachten hoe het af gaat lopen, maar de eerste berichten zijn positief."

Na de botsing ging er een golf van verslagenheid over Sportpark De Toekomst en bij de speelsters van Ajax en AZ. De wedstrijd werd daarna ook definitief gestaakt omdat de speelsters niet in staat waren om door te spelen. Liefting had vier dagen geleden een nieuw contract getekend, waardoor ze nog langer aan AZ verbonden blijft. Wanneer de wedstrijd tussen Ajax en AZ wordt uitgespeeld is nog niet duidelijk.