Atalanta completeert flinke stunt tegen Liverpool, ook Feyenoord-beul stoot door

18 april - 23:01 Laatste update: 23:09
57

Liverpool is er niet in geslaagd om wéér een bizarre comeback neer te zetten. The Reds hebben slechts met 0-1 gewonnen bij Atalanta Bergamo. Feyenoord-beul AS Roma stoot ook door naar de halve finale van de Europa League.

Atalanta Bergamo-Liverpool
Na de 0-3 nederlaag op Anfield moest het Liverpool van Virgil van Dijk, Cody Gakpo en Ryan Gravenberch iets bijzonders neerzetten om Teun Koopmeiners, Marten de Roon en co. uit te schakelen. Na een rake strafschop van Mohamed Salah leek het even een magische avond te worden voor The Reds, maar een vervolg bleef uit.

Gakpo wist in de voorhoede geen potten te breken, terwijl ook Salah ondanks de rake penalty zijn dag niet had. De Egyptenaar kreeg in de tweede helft een levensgrote kans op de 0-2, maar verzuimde te scoren. Zo hielden De Roon en Koopmeiners stand tegen Gakpo en Van Dijk. Alle Nederlandse basisklanten speelden negentig minuten. Hans Hateboer en Gravenberch bleven de hele wedstrijd op de bank.

Door de uitschakeling komt er een einde aan het Europese avontuur van Jürgen Klopp met Liverpool. De Duitse succescoach vertrekt na dit seizoen bij The Reds met 'slechts' een Europese prijs op zak: de Champions League.

AS Roma-AC Milan
AS Roma won Milaan al met 0-1 van AC Milan en moest dus enkel standhouden om zich te plaatsen voor de halve finale. Toch kozen de Romeinen vol voor de aanval in de openingsfase. In de twaalfde minuut was het Gianluca Mancini die op aangeven van Lorenzo Pellegrini zijn ploeg op 1-0 zette. Tien minuten later verdubbelde Paulo Dybala de score.

In de 31e minuut moest Roma met tien man verder na een flinke zaag van Zeki Çelik op Rafael Leao. De Turk, die Rick Karsdorp op de bank hield, moest inrukken met een directe rode kaart. In de tweede helft moest invaller Tijjani Reijnders het tij keren, maar ook de middenvelder van Oranje kon de uitschakeling van AC Milan niet voorkomen. In de slotfase scoorde Mattia Gabbia nog de 2-1, maar écht spannend werd het niet meer. Net als vorig jaar is Roma één van de vier ploegen in de halve finale van de Europa League.