Kadioglu in Turkije gelinkt aan toptransfer: 'Arsenal is overtuigd'

Kadioglu in Turkije gelinkt aan toptransfer: 'Arsenal is overtuigd'

18 april - 20:15
18

Arsenal is overtuigd geraakt van Ferdi Kadioglu. The Gunners willen in de zomer een bod uitbrengen op de 24-jarige vleugelverdediger van Fenerbahçe, zo meldt de Turkse journalist Yagız Sabuncuoglu van Sports Digitale.

Volgens Sabuncuoglu, die ruim 1,25 miljoen volgers heeft op X, is Kadioglu meermaals bekeken door scout Romain Poirot van Arsenal. De oud-speler van NEC, geboren in Arnhem, maakte blijkbaar indruk, want Poirot stuurde positieve rapporten terug naar Londen. De Premier League-topclub zou al besloten hebben dat het na dit seizoen een poging gaat wagen om Kadioglu in te lijven.

Hoeveel Kadioglu moet kosten, is niet duidelijk. De Turkse international heeft een contract tot medio 2026 bij Fenerbahçe, waar hij een vaste waarde is. De voormalig jeugdinternational van Oranje speelt doorgaans als linksback. In 44 officiële optredens was hij dit seizoen goed voor drie doelpunten en vier assists.

Oud-ploeggenoot Ole Romeny was een kleine maand geleden al enthousiast over de kwaliteiten van Kadioglu. In #DoneDeal voorspelde hij waar het plafond van de linksback ligt. "De absolute top. Hij is ook bijzonder als linksback, er is niemand met ook nog die voetballende kwaliteiten", zei de aanvaller van FC Utrecht.

Overigens zou Arsenal ook Ajax-verdediger Jorrel Hato in de gaten houden. Of de club van manager Mikel Arteta concreet gaat worden voor hem, is echter nog afwachten.