'Geen concerten meer in De Kuip: stadion Feijenoord incasseert miljoenen'

'Geen concerten meer in De Kuip: stadion Feijenoord incasseert miljoenen'

17 april - 19:27
107

Er zullen geen grote concerten meer gegeven worden in De Kuip. Ter compensatie kan Stadion Feijenoord rekenen op miljoenen euro's van de gemeente, schetst het Algemeen Dagblad.

In het verleden gaven onder meer The Rolling Stones, U2, Michael Jackson en Marco Borsato concerten in De Kuip. Vanaf 2026 dient de thuishaven van Feyenoord niet langer meer als toneel voor dergelijke evenementen. Het heeft alles te maken met bouwplannen van de gemeente Rotterdam. In de buurt van het stadion wil de gemeente woningen bouwen. 'Als in het stadion nog concerten zouden worden gehouden in de toekomst, zou in die woningen dure geluidsisolatie verplicht zijn', schrijft de ochtendkrant.

De Kuip ontvangt een 'flinke' compensatie voor het opgeven van de concerten. Onduidelijk is welk bedrag er precies binnenkomt, al gaat het vermoedelijk om miljoenen euro's. Deze compensatie ontvangt De Kuip eenmalig en moet zorgen voor een 'toekomstbestendige, gezonde bedrijfsvoering'. De Kuip moet zodoende ook financieel een 'solide' thuisbasis blijven voor Feyenoord.

Stadiondirecteur Lillian de Leeuw vertelt dat er nog een reden is dat De Kuip geen concerten meer wil organiseren. Het stadion wil op termijn grote voetbalwedstrijden huisvesten. "We willen een goede thuisbasis voor Feyenoord blijven en de ambities van de club faciliteren, grote nationale en internationale voetbalevenementen blijven organiseren en een voetbaltempel zijn waar iedereen zich welkom voelt."