Duitse media prijzen Nederlandse Dortmund-back: 'Boem-boem Maatsen'

17 april - 10:26
15

Met een doelpunt had Ian Maatsen dinsdag een belangrijk aandeel in de zege van Borussia Dortmund op Atlético Madrid. De Duitse media zijn enthousiast over de 22-jarige Nederlander, die met Die Borussen in de halve finale van de Champions League staat.

Boem-boem Maatsen
Van Sky Sport krijgt Maatsen een 2 na het spektakelstuk in het Signal Iduna Park (4-2). In Duitsland worden cijfers van 1 (hoogst) tot 6 (laagst) gegeven. 'De Nederlander begon wat hectisch aan de linkerkant van de verdediging, maar kreeg daarna steeds meer vertrouwen en scoorde met een hard laag schot de 2-0.'

BILD deelt dezelfde beoordeling aan de Chelsea-huurling uit. 'Boem-boem Maatsen', schrijft het dagblad. 'Hij maakte er nog voor rust 2-0 van met een schot van links. Maatsen en Sancho vormden een constante dreiging vanaf de linkerflank.'

Volgens Ruhr Nachrichten toonde Maatsen zijn goede timing en een goed oog bij de 2-0. 'Hij sneed op precies het juiste moment naar binnen en schoot vanuit een krappe hoek binnen. Hij beleefde zijn beste momenten toen hij op de linkerflank over zijn teamgenoten heen ging.' Het lokale medium beoordeelt hem met een 2,5.

Dat cijfer deelt ook Ruhr24 uit. 'Hij had in de beginfase een paar onnauwkeurige passes, maar was verder vooral verdedigend attent. Vlak voor rust scoorde hij ook de belangrijke 2-0. Na rust kwamen er echter veel aanvallen van zijn kant, waarbij de gasten ook bij de gelijkmaker volop ruimte vonden. Bij de laatste aanval van Atlético greep hij zeer goed in.'

Tot slot is WAZ toch een stukje kritischer. 'De zwakkere vleugel van Atlético zorgde in de eerste helft niet voor veel problemen voor de linksback in de verdedigende omschakeling. De Nederlander kon zijn sterke punten in de aanval benutten - met zijn eerste Champions League-doelpunt, de 2-0 ('38), als kroon op het werk. Voor de gelijkmaker, die aan zijn kant viel, liet hij Schlotterbeck in de steek', stelt de krant, die het op een 3 houdt.

'Maatsen vergroot EK-kansen'
In Nederland kan Maatsen eveneens op lof rekenen. Algemeen Dagblad-verslaggever Maarten Wijffels denkt dat de vleugelverdediger zijn visitekaartje heeft afgegeven aan Oranje-bondscoach Ronald Koeman. “Verdedigend is het nog niet betrouwbaar, maar hij is nog hartstikke jong en zal nog veel leren", stelt Wijffels in de voetbalpodcast van de krant. "Aanvallend is dit een ventje… in de blessuretijd ging hij er nog even overheen aan de linkerkant. Dit is een speler met een groot hart, die toch ook technisch vaardig is en offensief meedoet. Hij doet het toch maar wel op dit podium in Europa."

Wijffels denkt dat Maatsen zich een goede dienst heeft bewezen met oog op het EK. "Nu Quilindschy Hartman geblesseerd is ben ik benieuwd of Ronald Koeman hem meeneemt naar het EK. Dat hoeft niet direct voor de basis te zijn, maar iemand met zijn drive aan de linkerkant die ook een doelpunt kan maken, dan is de kans na gisteravond (dinsdag, red.) toch groter dat hij hem erbij neemt."