Vermoedelijke opstelling Ajax: basisdebutant, Henderson keert terug

Vermoedelijke opstelling Ajax: basisdebutant, Henderson keert terug

3 maart - 07:45 Laatste update: 07:45
59

John van 't Schip lijkt temidden van alle onrust voort te borduren op het 5-4-1 systeem bij Ajax. De Amsterdammers kunnen zich in het Eredivisie-duel met concurrent FC Utrecht geen nieuwe misstap veroorloven. Dit is de vermoedelijke opstelling.

Ajax staat onder hoogspanning na de 2-0 nederlaag bij AZ. Spelers klagen over de lage trainingsintensiteit en binnen de staf heerst verdeeldheid over de tactiek. Toch lijkt Van 't Schip vast te houden aan de 5-4-1 die hij in Alkmaar introduceerde. Door de blessure van Josip Sutalo maakt Ahmetcan Kaplan zijn basisdebuut. Tristan Gooijer keert na een blessure terug in het elftal, dat gaat ten koste van de ongelukkige Anton Gaaei.

Er is ook goed nieuws voor Ajax, want Jordan Henderson maakt zijn rentree. De Engelse routinier vervangt Benjamin Tahirovic en vormt waarschijnlijk een middenveld met Branco van den Boomen. Daarvoor staan opnieuw Kenneth Taylor en Kristian Hlynsson, met Brian Brobbey in de punt van de aanval. Achter de naam van Steven Berghuis staat nog een vraagteken.

Ajax staat vijfde in de Eredivisie, maar moet inmiddels achterom kijken. NEC, Go Ahead Eagles en FC Utrecht zitten de Amsterdammers op de hielen. Het duel met de Domstedelingen begint zondag om 12.15 uur in de Johan Cruijff Arena.

De vermoedelijke opstelling van Ajax: Ramaj; Gooijer, Rensch, Kaplan, Hato, Sosa; Henderson, Van den Boomen, Hlynsson, Taylor; Brobbey